Home  ›  News  ›  Buddy Whittington Band op Bluestrain 2010

News

dinsdag 9 maart 2010

14 editie van de Bluestrain to Thalia
John the Revelator
Buddy Whittington Band (ex-John Mayall’s Bluesbreakers)
Zaterdag 15 mei 2010

 

Zaterdag 15 mei is de 14e editie van de ‘Bluestrain to Thalia’.
Dit jaarlijks terugkerend evenement in het Thalia Theater in IJmuiden is een begrip  geworden waar de bluesliefhebbers met verlangen naar uitzien.

Speciale gast dit jaar is de fameuse bluesgitarist uit Texas, Buddy Whittington. Vijftien lang was hij de leadgitarist van John Mayall’s Bluesbreakers. De organisatie is er trots op dat zij deze fantastische Texaanse bluesband voor de Bluestrain heeft kunnen vastleggen.

Buddy Whittington zag het levenslicht op  28 december 1956, in Fort Worth, Texas. Hij raakte zoals zoveel ‘kids’ van zijn generatie gefascineerd door de elektrische gitaar. Zijn  muzikale invloed ontleende hij aan de platenverzameling van zijn grote  zus, die bestond uit alles wat de de Britse invasie in die jaren te bieden had en de R&B hits uit die tijd:  Elvis, Buddy Holly,  Beatles, Stones, the Who, the Yardbirds, John Mayall Bluesbreakers Jimmy Reed en Slim Harpo.

Een opeenvolging van jonge muzikale inspanningen met wisselend succes volgde, tot dat hij in 1993 het aanbod kreeg van John Mayall om toe te treden tot de Bluesbreakers. Met John Mayall’s Bluesbreakers toerde hij vijftien jaar lang de hele wereld over en is hij als lead-gitarist op vele Mayall album te horen.

In 2008 vond John Mayall het welletjes, werden de bestaande Bluesbreakers uit het ‘nest’ verdreven en hervormde John Mayall zijn band.

Een goede aanleiding voor Buddy om zijn eigen bluesband band te starten. Het jaar daarvoor had hij al een succesvolle en veel op de radio gedraaide bluesplaat gemaakt. De CD getiteld:  ‘Buddy Whittington’, is opgenomen in de ‘Hurricane Sound Studio’ in Garland, Texas en geproduceerd door engineer/producer/drummer/multi-instrumentalist Mike Gage. Samen met ‘longtime’ bassist Wayne Six en co-gitarist Michale ‘Mouse’ Mayes vormen zij de kern van de Buddy Whittington Band.

“We  kunnen zo wat alles spelen wat we willen”, zegt Buddy. “We hebben allemaal jarenlang onze sporen ‘on  the road’ verdient in verschillende bands. We hebben een fantastische klik samen en onze ‘live’ optredens zijn elke avond weer een spannend bluesavontuur.”

www.buddywhittington.com

 

 

Als vanouds geeft John the Revelator acte de presence met een spetterend concert.

Het is het eerste optreden van deze van oorsprong Haarlemse bluesband in Nederland sinds hun succesvol verlopen tournee in Australie eind vorig jaar. Om het het 40-jarig jubileum van de band uitbundig te vieren zijn 15 optredens gegeven in diverse bluesclubs in West-Australie en is er gespeeld op de hoofdpodia van het Bluesfestival in Sydney. De tournee eindigde met een viertal optredens op het Bridgetown Blues festival dat jaarlijks 16.000 bezoekers trekt. De band was de sensatie van dit festival en heeft staande ovaties in ontvangst mogen nemen. Nooit eerder verkocht de band bij ‘live’ optredens zoveel cd’s en dvd’s. Bij thuiskomst is de band direkt weer de eigen ‘Bunker” studio in IJmuiden ingedoken om verder te werken aan het nieuwe album ‘Underway’. Dit album wordt dit najaar uitgebracht.

“We hebben erg veel zin om helemaal lost te gaan in de ons zo vertrouwde Bluestrain”, zegt Tom Huissen, zanger-bassist van de band. “Stiekem hopen we op een geweldige ‘bluesjam’ met blues gigant Buddy Whittington.”

www.johntherevelator.nl

 

De zaal gaat open om 20u15. Het bluesconcert begint om 21.00 uur.

De kaarten kosten €20,00 en zijn te koop bij Hotel Augusta en Music Store in IJmuiden, en nu ook online verkrijgbaar: www.thaliatheater.nl (klik aan: evenementenagenda).

 

 

 

picture sitemap
all news items