Home  ›  News  ›  20ste feestelijke editie Bluestrain to Thalia

News

maandag 11 januari 2016

De 20e editie van de ‘Bluestrain to Thalia’ op zaterdag 19  maart aanstaande wordt er een die je niet mag missen. Drie top bands zorgen voor een onvergetelijke blues-avond in het sfeervolle Thalia Theater in IJmuiden.  Achtereenvolgens treden op: The Pignose Willy’s, Sugar Boy & The Sinners en John the Revelator & The Alabama Horns

Om het trouwe publiek te bedanken voor hun onvoorwaardelijke steun aan dit evenement, ontvangen alle bezoekers een exclusieve download voucher. Daarmee  kunnen zij gratis een compleet concert downloaden van nooit eerder uitgebrachte audio opnames van de Bluestrain.

 

Het betreft soundboard opnames van huisband John the Revelator met gastoptredens van onder andere Snowy White, Buddy Whittington, Frank Kraaijeveld, The Alabama Horns en The Mississippi Threesome. Het download-concert eindigt met een opname met bluesmaatje Jacques Kloes, als eerbetoon aan de vorig jaar helaas veel te vroeg overleden zanger die meerdere malen te gast was op de Bluestrain.

 

Het ontstond allemaal 20 jaar geleden. Lovers liet toen – als eerste private spoorwegmaatschappij in Europa - een trein rijden tussen Amsterdam en IJmuiden, John en Monique van Waveren hadden het in verval geraakte Thalia Theater prachtig laten verbouwen en nieuw leven ingeblazen en muzikant Tom Huissen was al langer op zoek naar een geschikte locatie voor  een jaarlijks terugkerend blues evenement.

Toen zij elkaar op een nieuwjaarsreceptie in 1997 ontmoetten, was het pleit snel beslecht en werd besloten de ‘Bluestrain to Thalia’  te laten rijden. Letterlijk,  want het eerste jaar werden bezoekers uit Amsterdam en Haarlem die met de Loverstrein naar IJmuiden trokken tijdens de treinreis muzikaal onthaald en ging men in optocht van station IJmuiden naar het Thalia Theater.

Van die allereerste keer zijn video-opnames  beschikbaar die tijdens de 20ste editie van de Bluestrain zullen worden vertoond. De trein rijdt inmiddels al lang niet meer, maar de ‘Bluestrain to Thalia’ is de afgelopen jaren een begrip geworden in IJmuiden. De afgelopen jaren heeft een keur aan nationale en internationale artiesten het Thalia podium beklommen, waaronder Peter Green and The Splinter Group, Chicken Shack, Chris Farlowe, Snowy White, Buddy Whittington, Barrelhouse, Cuby & the Blizzards, Kaz Lux, Frank Kraaijeveld, Jacques Kloes,  Julian Sas en de ‘huisband’ John the Revelator.

 

Zaterdag 19 maart wordt het weer spetteren.

The Pignose Willy’s. Dit vuige bluesduo (gitaar en mondharmonica) opent de bluesavond met rauwe en met drank doordrenkte voetstompende nummers in de traditie van de Mississippi Delta Blues.

https://thepignosewillys.bandcamp.com

 

Sugar Boy & The Sinners is een van rock ‘ roll doordrenkte band bestaande uit vier jonge muzikanten, geroemd en onderscheiden voor de energieke shows die zij de op vele podia en festivals in binnen-en buitenland ten beste geven.

http://www.sugarboyandthesinners.com

 

John the Revelator & The Alabama Horns. De avond wordt afgesloten met de band die de afgelopen 20 jaar alle Bluestrains heeft  opgeluisterd met stampende en dampende blues. Ruim 47 jaar timmert deze energieke band onvermoeibaar aan de weg.  De laatste jaren ook internationaal, door onder andere optredens op festivals in Spanje en Australië en door als begeleidingsband te fungeren van Snowy White.

http://www.johntherevelator.nl

 

 

Datum: zaterdag 19 maart 2016

Entree: € 15,-.

Locatie: Thalia Theater, Breesaapstraat 52, IJmuiden

Aanvang: 21 uur; zaal open: 20u15

Kaartverkoop start op 20 januari 2016

Kaarten zijn verkrijgbaar bij:

Hotel Augusta, Oranjestraat 98, IJmuiden, tel: 0255-52417

Online bestellen: www.thaliatheater.nl

 

 

Voor meer informatie:

Tom Huissen: 06-532 64 881

tomhuissen@hotmail.com

picture sitemap
all news items