Home  ›  News  ›  Bluestrain zaterdag 7 maart

News

donderdag 29 januari 2015

Persbericht

 

 ‘Bluestrain to Thalia’ met AllMen Band, John the Revelator en Barrelhouse

 

De 19e editie van de ‘Bluestrain to Thalia’ op zaterdag 7 maart aanstaande wordt er een die je niet mag missen. Drie top bands zorgen voor een onvergetelijke blues-avond in het sfeervolle Thalia theater in IJmuiden.  Achtereenvolgens treden op:

-       AllMen Band, de enige echte Allman Brothers tribute band in het land;

-       John the Revelator, de band die vanaf het allereerste begin de Bluestrain in IJmuiden op de kaart heeft gezet en die al 45 jaar nationaal en internationaal aan de weg timmert;

-       Barrelhouse, die momenteel uitgebreid toert om het 40-jarig bestaan van de band te vieren.

 

 

AllMen Band

Om klokslag 21uur trapt de AllMen Band af voor een spetterende blues sessie en eerbetoon aan

de bekendste blues georiënteerde festival band in USA in de jaren 70, The Allman Brothers.

Ingenieuze blues met meerstemmige gitaarpartijen en spannende instrumentals. Alles gespeeld met veel aandacht voor detail wat deze muziek verdient. Tijdens een  concert komen alle successen van de Allman Brothers aan bod. Voor de liefhebbers een feest van herkenning en voor de niet-kenners een aangename verrassing.

 

John the Revelator

Als tweede band treedt op  de huisband ‘John the Revelator’ die onlangs het 45-jarig band jubileum uitbundig heeft gevierd. Onder andere door het live concert in Thalia vast te leggen op de 2 uur durende live DVD ‘Looking back’. De band heeft de afgelopen jaren internationaal flink aan de weg getimmerd, door onder andere optredens op festivals in Spanje en Australië en door als begeleidingsband te fungeren van Snowy White. Ook dit jaar weer wordt het publiek getrakteerd op een stampende en dampende blues sessie.

http://www.johntherevelator.nl

 

Barrelhouse

Afsluiter en hoofdact van de avond is de beste bluesband in Nederland, Barrelhouse.

Na 40 jaar club optredens, festivals (North Sea Jazz Festival, Rhythm ‘n’ Blues Night Groningen, Peer Blues Festival, Blue Balls Luzern, Crossing Border Moulin Blues, Jazzkaar Talinn enz.), twee tournee’s met Albert Collins en voorprogramma’s als bij BB King in Frankfurt heeft Barrelhouse nog dezelfde energie, intimiteit en vitaliteit als bij de start 40 jaar geleden.

De organisatie van de Bluestrain maakt dit jaar dan ook graag vrij baan voor een lange en onvergetelijke set van  deze inspirerende en energieke blues band bestaande uit:

Tineke Schoemaker, vocals

Johnny LaPorte, guitar

Han van Dam, piano

Guus LaPort,e guitar

Bob Dros, drums

Jan Willem Sligting, bass, accordeon, doublebass

http://www.barrelhouse.nl

 

 

De ‘Bluestrain to Thalia’ is de afgelopen jaren een begrip geworden in IJmuiden. Een avond waar de bluesliefhebber reikhalzend naar uit kijkt. De afgelopen jaren heeft een keur aan nationale en internationale artiesten het Thalia podium beklommen, waaronder Peter Green and The Splinter Group, Chicken Shack, Chris Farlowe, Snowy White, Buddy Whittington, Barrelhouse, Cuby & the Blizzards, Kaz Lux, Frank Kraaijeveld, Jacques Kloes,  Julian Sas en de ‘huisband’ John the Revelator.

 

 

 

Datum: zaterdag 7 maart 2015

Entree: € 15,-.

Locatie: Thalia Theater, Breesaapstraat 52, IJmuiden

Aanvang: 21 uur; zaal open: 20u15

Kaartverkoop start op 10 januari 2015

Kaarten zijn verkrijgbaar bij:

Hotel Augusta, Oranjestraat 98, IJmuiden, tel: 0255-52417

Online bestellen: www.thaliatheater.nl

 

 

Voor meer informatie:

Tom Huissen: 06-532 64 881

tomhuissen@hotmail.com
picture sitemap
all news items