Home  ›  News  ›  Blues Train to Thalia

News

donderdag 22 januari 2009

13e editie van de Blues Train to Thalia


Living Blues & John the Revelator

 

Zaterdag 4 april is de 13e editie van de Blues Train to Thalia.
Dit jaarlijks terugkerend evenement in het Thalia Theater in IJmuiden is een begrip geworden waar de bluesliefhebbers met verlangen naar uitzien.

Speciale gast dit jaar is de band rondom zanger Nicko Christiansen van Livin' Blues. Rond 1970 werd deze bluesband uit Den Haag met Cuby + Blizzards gerekend tot de absolute top van de Nederlandse blues scene. Met hits als Wang Dang Doodle, LB Boogie en Spoonful veroverden ze Nederland en de rest van Europa. Ze speelden samen met grootheden als Steve Lukather (Toto), Peter Green (Fleedwood Mac), Desmond Dekker, Canned Heat,
Jan Akkerman en Thijs van Leer (Focus), en vele anderen. De vaste kern bestond uit Ted Oberg (gitaar), John Lagrand (mondharmonica) en Nicko Christiansen (zang).

In 1980 gingen de leden ieder hun eigen weg met andere projecten, maar keer op keer kriebelde het leven als Livin' Blues en zochten ze elkaar weer op. Een aantal jaren terug heeft "frontman" Nicko Christiansen een nieuwe formatie samengesteld onder de naam Livin' Blues Experience en toert de band met veel succes door Europa en Azie. Met onder meer optredens op Park Pop Den Haag met 150.000 bezoekers, het majestueuze Svetlanov Theater in Moskou, Rusland, het Noc Bluesawa festival in Polen en de toer door Indonesie.

Zaterdag 4 april dus in het Thalia Theater met de volgende bezetting:
* Nico Christiansen: zang, sax, percussie en didgeridoo
* Loek van der Knaap: gitaar, zang
* Kees van Krugten: drums
* Jeroen van Niele: bas
* Francois Spannenberg: blues harmonica

De bluesavond wordt als vanouds afgesloten met een spetterend concert van John the Revelator. Deze van oorsprong Haarlemse bluesband bestaat dit jaar 40 jaar en nog ieder optreden spelen ze de blues met ongekende passie. Het wordt een bijzonder jubileum jaar.
De band is momenteel druk bezig in de eigen studio in IJmuiden met het opnemen van een nieuw album dat dit najaar uitkomt. De voorlopige werktitel van het nieuwe album sluit aan bij de huidige wereldwijde recessie en depressie: "Hard time killin' floor".
In het najaar van 2009 wordt dit album gepresenteerd met een speciaal concert ter gelegenheid van 40 wilde bluesjaren.
Daarnaast gaat de band in november naar Australië voor hun "down under" tour. De band speelt dan onder andere op het Bridgetown Blues Festival voor circa 16.000 bluesliefhebbers. Australië is een land waar men gek is op de blues. De door de band in 2004 in het Thalia Theater opgenomen dvd live concert "Bluestrain to Thalia" is in Australië erg goed ontvangen. Dit heeft uiteindelijk geleid tot de uitnodiging voor een 12-tal concerten in Western Australia.

Op zaterdag 4 april sluit John the Revelator de bluesavond af met een stevige set in de vertrouwde opstelling:
* Erwin Aubroeck: Hammond, piano, synthesizer, zang
* Paul Dammers: slide & slaggitaar
* Cor Dijkhuizen: drums
* Tom Huissen: zang en bas
* Frans ten Kleij: solo & slaggitaar

De zaal gaat open om 20.15 uur. Het bluesconcert begint om 21.00 uur.
De kaarten kosten € 17.50 en zijn vanaf 15 februar te koop bij Hotel Augusta en Music Store in IJmuiden.Ook kun je via deze website kaarten bestellen; mail naar:

tomhuissen@hotmail.com

 

 

 

 

 

picture sitemap
all news items