Home  ›  News  ›  45th anniversary concert; Patronaat 3 oktober!

News

vrijdag 13 september 2013

John the Revelator: 45 jaar stampende blues!

 

Op donderdag 3 oktober viert de legendarische Haarlemse bluesband John the Revelator zijn 45 jarig bestaan met een knallend concert in het Patronaat in Haarlem.

Het wordt een bijzondere avond die georganiseerd is door de Haarlemse Jazz Club in samenwerking met het Patronaat. Want behalve John the Revelator treedt ook op de fameuze Amerikaanse bluesband the Nighthawks uit Washington D.C.

Het jubileum jaar van John the Revelator is er een vol verrassingen.

Zo is de eerste LP van de band uit 1970, het fameuze album Wild Blues, opgenomen voor Decca in 1970, opnieuw uitgebracht. Het is een prachtig ontwerp geworden met de originele bandfoto’s van toen in een ‘ouderwetse’ klaphoes. De originele studio tapes zijn 24bit ‘geremasterd’ en geperst op 180 gram hoogwaardig audiofiel vinyl, maar ook op CD verkrijgbaar.

Daarnaast heeft de band op 23 maart jl. het 2 uur durende concert dat zij gaven bij de Bluestrain to Thalia in IJmuiden, laten vastleggen op beeld en geluid.

In het Patronaat zal de band de nieuwe DVD ‘Looking back’ officieel presenteren. Op de DVD maakt de band – met een uitgebreide 10-mans formatie-uitstapjes naar de begintijd, toen eind jaren zestig de Engelse supergroepen Fleetwood Mac, Cream, Pink Floyd, Blind Faith, Traffic en Derek and the Dominos de wereld veroverden met enerverende en tijdloze muziek.

In het concert in het Patronaat zal de vijfmans formatie een selectie spelen van de vele albums die de afgelopen jaren zijn uitgebracht. Ook zal met ondersteuning van een aantal gastmuzikanten een aantal nummers van de nieuwe DVD worden gespeeld.

Na 45 jaar is de band nog even enthousiast en gemotiveerd als bij de start in 1968 toen de band geformeerd werd op het Mendelcollege in Haarlem.

De band - gemodelleerd naar de formatie van Peter Green’s Fleetwood Mac – maakte een vliegende start met het winnen van het Loosdrecht Jazz Concours in 1970 en het uitbrengen van de LP ‘Wild Blues’. De band is al die jaren blijven optreden en heeft vele albums uitgebracht. De afgelopen jaren heeft de band met een keur aan internationale artiesten opgetreden, waaronder Peter Green and The Splinter Group, Chicken Shack, Chris Farlowe, Snowy White, Buddy Whittington. In 2009 heeft de band een succesvolle tournee gemaakt in Australië en vorig jaar was de band nog actief  in Spanje waar de band naast eigen optredens ook optrad als begeleidingsband van Snowy White.

Kaarten voor het concert (€ 19,-) zijn online verkrijgbaar en bij de kassa van het Patronaat:

http://patronaat.nl/

John the Revelator:

Erwin Aubroeck: orgel, piano, synthesizers, magic sounds, zang

Paul Dammers: slide gitaar

Cor Dijkhuzien: drums

Tom Huissen: zang en basgitaar

Frans ten Kleij: sologitaar

Speciale gasten:

Backing vocals: The Mississippi Threesome

Saxofoon: Bert Baars

Gitaar: Henk Schippers

 

Locatie: Patronaat, Zijlsingel 2  2013 DN Haarlem

023 517 5850

Aanvang: 20u30 uur; zaal open: 20u00

 

Voor meer informatie:

Tom Huissen: 06-532 64 881

tomhuissen@hotmail.com

www.johntherevelator.nl

 

 

 

picture sitemap
all news items