Home  ›  News  ›  The Last Bluestrain to Thalia

News

woensdag 7 februari 2018

THE LAST BLUESTRAIN

De 22ste  en laatste editie van de  ‘Bluestrain to Thalia’ staat  in het  teken van het 50-jarig reünie concert van John the Revelator, zaterdag 14 april, Thalia Theater IJmuiden

De 22e editie van de ‘Bluestrain to Thalia’  wordt de allerlaatste Bluestrain. De Bluestrain organisatie en Thalia hebben besloten om nog een keer alles uit de kast te halen en de Bluestrain op grandioze wijze uit te zwaaien met een daverend laatste concert. De Bluestrain gaat in de remise, maar het is de intentie om volgend jaar te komen met een  geheel vernieuwd bluesconcept.

 

Het concert staat in het teken van het 50 jarig jubileum van de band die al die jaren de gastheer van de Bluestrain was: John the Revelator.

 

Het wordt een onvergetelijk afsluiter met maar liefst 20 muzikanten die de afgelopen 50 jaar verbonden zijn geweest aan deze van oorsprong Haarlemse bluesband.

Het reünie-concert  concert wordt  in zijn geheel opgenomen en gefilmd.

Naast de huidige – al decennia lang samenwerkende  - 5-mansformatie treden onder meer aan oud-leden waarmee in 1970 het iconische album ‘Wild Blues’ werd opgenomen en uitgebracht op het fameuze Decca label: Jos de Wilde (slide gitaar), Charles van den Heuvel (piano), Fred Huissen (drums) en Charles van der Steeg (sax) Een groot deel van dit album wordt die avond met oorspronkelijke leden ten gehore gebracht. Verder zijn van de partij de fameuze blazerssectie The Alabama Horns, de vocalen van The Mississippi Threesome en de gitaarvirtuozen Hans van den Dries, Henk Schippers, Guus Laporte en als het even meezit, de godfather van de Nederlandse rhythm & blues, Frank Kraaijeveld.

 Live video John the Revelator:

 

https://youtu.be/cLPpLYvkdnA

  

Geschiedenis Bluestrain to Thalia

Het ontstond allemaal 22 jaar geleden. Lovers liet toen – als eerste private spoorwegmaatschappij in Europa - een trein rijden tussen Amsterdam en IJmuiden, John en Monique van Waveren hadden het in verval geraakte Thalia Theater prachtig laten verbouwen en nieuw leven ingeblazen en muzikant Tom Huissen was al langer op zoek naar een geschikte locatie voor  een jaarlijks terugkerend blues evenement.

Toen zij elkaar op een nieuwjaarsreceptie in 1997 ontmoetten, was het pleit snel beslecht en werd besloten de ‘Bluestrain to Thalia’  te laten rijden. Letterlijk,  want het eerste jaar werden bezoekers uit Amsterdam en Haarlem die met de Loverstrein naar IJmuiden trokken tijdens de treinreis muzikaal onthaald en ging men in optocht van station IJmuiden naar het Thalia Theater.

De trein rijdt inmiddels al lang niet meer, maar de ‘Bluestrain to Thalia’ is de afgelopen jaren een begrip geworden in IJmuiden. De afgelopen jaren heeft een keur aan nationale en internationale artiesten het Thalia podium beklommen, waaronder Peter Green and The Splinter Group, Chicken Shack, Chris Farlowe, Snowy White, Buddy Whittington, Barrelhouse, Cuby & the Blizzards, Kaz Lux, Frank Kraaijeveld, Jacques Kloes,  Julian Sas en de ‘huisband’ John the Revelator

 

Datum: zaterdag 14 april 2017

Entree: € 15,-.

Locatie: Thalia Theater, Breesaapstraat 52, IJmuiden

LET OP: VERVROEGDE AANVANGSTIJDEN!

zaal open: 19u30; aanvang concert: 20u15.

Kaartverkoop start op 9 februari 2018

Kaarten zijn online te bestellen: www.thaliatheater.nl

 

Voor meer informatie:

 

Tom Huissen: 06-532 64 881

tomhuissen@hotmail.com

 

 


 

picture sitemap
all news items