Home  ›  Agenda  ›  Bluestrain to Thalia

Bluestrain to Thalia

Datum: 22 maart 2014, aanvang 20:30

Thalia Theater IJmuiden

Persbericht

 

 ‘Bluestrain to Thalia’ stunt met drie Nederlandse top bands

De 18e editie van de ‘Bluestrain to Thalia’ op zaterdag 22 maart aanstaande wordt er een die je niet mag missen. Drie top bands zorgen voor een onvergetelijke blues-avond in het sfeervolle Thalia theater. Achtereenvolgens treden op:

-       ‘Twelve Bar Blues Band’, in 2010 uitgeroepen tot de beste bluesband van Nederland;

-        ‘Oscar Benton Blues Band’, een begrip in de internationale blues scene en bezig met een opmerkelijke comeback;

-       ‘John the Revelator’, de band die vanaf het allereerste begin de Bluestrain in IJmuiden op de kaart heeft gezet en die al 45 jaar nationaal en internationaal aan de weg timmert.

Twelve Bar Blues Band

Om klokslag 21uur trapt de Twelve Bar Blues Band af voor een vol uur durende spetterende blues sessie.

Deze band is opgericht in 2005 door de frontmannen J.J. Sharp (zang, harmonica)  en Kees Dusink (lead & slide gitaar). Hun debuut CD ‘ The blues has got me’ uit 2006 werd direct een internationale bluesseller. Inmiddels heeft de vijf mans formatie vier albums uitgebracht en worden zij veelvuldig gedraaid op grote Amerikaanse blues stations.

In Nederland zijn zij de afgelopen jaren overladen met prijzen, waaronder die voor de beste bluesband, beste bluesgitarist en beste blues bassist. De band speelt voornamelijk eigen werk en haalt haar inspiratie uit de Chicago blues. (http://www.twelvebarbluesband.nl)

 

Oscar Benton Blues Band

Het is verrassend dat Oscar Benton Blues Band bijgeschreven kan worden in de analen van de Bluestrain. Lang zag het er naar uit dat Oscar Benton vanwege gezondheidsproblemen  niet meer zou kunnen optreden. Maar vorig jaar verraste Oscar  iedereen met een opmerkelijke comeback op een groot festival in Roemenië. Dat krijgt nu een vervolg in het Thalia theater. Oscar Benton is al sinds 1968 een begrip in de Nederlandse blues-wereld. De albums die hij destijds uitbracht (‘Feel so good’, ‘The blues is gonna wreck my life’ en Oscar ’71) zijn op internationale platen beurzen nog steeds gewilde items. In 1981 scoorde Oscar een wereldhit met de single Bensonhurst Blues, gebruikt als sound track voor de film "Pour La Peau d'un Flic" van Alain Delon. In Thalia zal Oscar Benton dit nummer vertolken evenals vele van zijn oude hits. Hij wordt begeleid door zijn oude strijdmakkers van Barrelhouse, Han van Dam en Guus en Johnny LaPorte, Lut Luttik op contrabas en Art Bausch op drums.

John the Revelator

De avond wordt afgesloten door ‘John the Revelator’ die vorig jaar het 45-jarig band jubileum uitbundig heeft gevierd. Onder andere door het concert in Thalia van 2013 vast te leggen op de 2 uur durende live DVD ‘Looking back’. De band heeft de afgelopen jaren internationaal flink aan de weg getimmerd, door onder andere optredens op festivals in Spanje en Australië en door als begeleidingsband te fungeren van Snowy White. De uitgebreide tournee van de band in 2009 door Australië krijgt een vervolg. Voorjaar 2015 zal de band een aantal optredens verzorgen  op een groot blues festival in West-Australië, met onder andere ook Buddy Guy, Walter Trout, George Thorogood, Robert Cray en Canned Heat. Maar nu eerst een stampende en dampende blues sessie in IJmuiden

(http://www.johntherevelator.nl)

 

De ‘Bluestrain to Thalia’ is de afgelopen jaren een begrip geworden in IJmuiden. Een avond waar de bluesliefhebber reikhalzend naar uit kijkt. De afgelopen jaren heeft een keur aan nationale en internationale artiesten het Thalia podium beklommen, waaronder Peter Green and The Splinter Group, Chicken Shack, Chris Farlowe, Snowy White, Buddy Whittington, Barrelhouse, Cuby & the Blizzards, Kaz Lux, Frank Kraaijeveld, Jacques Kloes,  Julian Sas en de ‘huisband’ John the Revelator.

Entree: € 15,-.

Locatie: Thalia Theater, Breesaapstraat 52, IJmuiden

Aanvang: 21 uur; zaal open: 20u15

Kaartverkoop start op 10 februari

Kaarten zijn verkrijgbaar bij:

Hotel Augusta, Oranjestraat 98, IJmuiden, tel: 0255-52417

Online bestellen: www.thaliatheater.nl

 

 

Voor meer informatie:

Tom Huissen: 06-532 64 881

tomhuissen@hotmail.com

http://www.thaliatheater.nl

picture sitemap
coming events
Past events