Home  ›  Agenda  ›  50th anniversary: Cafe Laporte Meppel

50th anniversary: Cafe Laporte Meppel

Datum: 25 februari 2018, aanvang 16:30

Meppel

John the Revelator - 50 & Beyond

We schrijven 1968. De krant meldt de geboorte van een nieuwe band, John the Revelator, en een nieuw geluid: het stampt, het dreunt, het is pure blues. Dat hadden ze in het gezapige Haarlem nog niet meegemaakt. Deze blues huilde in de zalen. Achter de slide, de jank, de beat en the voice gingen vijf  jonge jongens schuil, helemaal gek van de muziek die ze maakten.

 Ze wonnen het Loosdrecht Jazz Concours, waren op TV en bij gebrek aan andere zenders zag het hele land ze. En ze maakten voor het befaamde Decca label meteen hun eerste plaat, Wild Blues.

Dat was toen. Nu, een onvoorstelbare  50 jaar, vele optredens, een eigen studio en 15 albums later, staat John the Revelator nog steeds als een huis. Hun recent verschenen ‘The Blue Skin Album’ kreeg in het blad ‘Lust For Life’ een vier sterren recensie en ook Blues Magazine was laaiend enthousiast over de band. In de beschrijving van zijn nieuwe theatershow noemt Johan Derksen John the Revelator in een adem met Cuby + Blizzards, Livin’ Blues, Rob Hoeke Rhythm & Blues Group, Bintangs en Flavium.

Zo werk je met dubbel plezier en enthousiasme naar het grote jubileum toe.

Op zondag 25 februari 2018 speelt de band in de bluestempel van Meppel: Cafe Laporte.

Dan  presenteert de band ook de speciaal voor dit jubileumjaar opgenomen 50th anniversary 4CD Box Set: 50 & Beyond inclusief prachtig fotoboek. Het betreft allemaal nieuwe opnames en nooit eerder uitgebrachte muziek.

We hebben er zin in en zien  jullie graag zondagmiddag 25 februari in Meppel!

http://cafelaporte.nl/2017/01/23/25-februari-john-the-revelator-la-porte-sunday-afternoon-blues/

picture sitemap
coming events
Past events