Home  ›  Agenda  ›  CD Presentatie Underway

CD Presentatie Underway

Datum: 1 oktober 2010, aanvang 21:00

Patronaat

 

John the Revelator
Presentatie van het nieuwe  album ‘Underway’
Patronaat, vrijdag 1 oktober, aanvang: 21.00 uur.

Het zijn drukke tijden voor de legendarische Haarlemse bluesband John the Revelator.

Nadat september vorig jaar in een uitverkocht Patronaat het 40 jarig jubileum werd gevierd, ging de band vervolgens op een succesvolle tournee door Australie. De band heeft ‘down under’ 15 optredens gegevens en onder andere gespeeld op de grote  bluesfestivals van Sydney en Bridgetown W.A. (16.000 bezoekers). Na terugkomst in Nederland is de band  de eigen Bunker studio in IJmuiden ingedoken voor het maken van het nieuwe album ‘Underway’ dat voornamelijk uit eigen geschreven werk bestaat.

Op vrijdag 1 oktober presenteert de band het nieuwe album en geven zij een spetterend avondvullend concert in de kleine zaal van het Patronaat.

Kaarten ( € 15,-) zijn nu online bij het Patronaat te bestellen en ook te koop bij de Primera Shops. Aanvang: 21.00 uur.

Het nieuwe album wordt geleverd in een prachtig uitgevoerde digi-pack verpakking met een uitgebreid boekje dat veel details bevat over de wijze waarop de band voor het het nieuwe album te werk is gegaan. Groot verschil met het laatste studio-album ‘Down in the mud’ is dat ‘Underway’ voornamelijk bestaat uit eigen songs. Op basis van door zanger/bassisist Tom Huissen aangeleverde teksten  en basisaccoorden is in de studio volop geexperimenteerd en gejamd. Dit leidde heel vaak tot outtakes die te afwijkend waren voor een ‘revelator’ album, maar leverde na maanden van hard werken uiteindelijk 10 niet te versmaden juweeltes op. Het album presenteert voor het eerst in volle glorie de jongste aanwinst van de band, Erwin Aubroeck,die zich volledig kan en mag uitleven op de Hammond C3, de piano en die alle denkbare geluiden uit zijn batterij aan syntehesizers weet te toveren. Gecombineerd met de jankende slide gitaar van Paul Dammers, de fameuse ‘Peter Green’ sound van gitarist Frans ten Kleij en de strakke basis van drummer Cor Dijkhuizen, is het album een nieuwe mijlpaal in de lange historie van de band.

 

Bezetting:

Erwin Aubroeck:   piano, Hammond organ, syntehsizers, vocals
Paul Dammers:   slide guitar & rhythm guitar
Cor Dijkhuizen:   drums
Tom Huissen:     vocals & bass guitar
Frans ten Kleij:    lead guitar & rhythm guitar 

 

www.patronaat.nl

http://www.johntherevelator.nl/

Nadere info: Tom Huissen

(06-532 64 881; 023- 525 33 80; tomhuissen@hotmail.com)    

 

 

http://www.patronaat.nl

picture sitemap
coming events
Past events