Home  ›  Agenda  ›  Bluestrain to Thalia 2013

Bluestrain to Thalia 2013

Datum: 23 maart 2013, aanvang 20:15

IJmuiden

Bluestrain to Thalia

45 YEARS LATER
Back to the British roots where it all started

Zaterdag 23 maart vindt de 17e editie plaats van de Bluestrain to Thalia.

De legendarische bluesband John the Revelator bestaat dit jaar 45 jaar gaat er een mooi en muzikaal spannend retro jaar van maken.

Tijdens het bluesconcert in Thalia zal de band uitstapjes maken naar de begintijd, toen eind jaren zestig de Engelse supergroepen Fleetwood Mac, Cream, Pink Floyd, Blind Faith, Traffic en Derek and the Dominos de wereld veroverden met enerverende en tijdloze muziek.

45 jaar na dato trekt de band John the Revelator alles uit de kast om deze muzikale hoogtij dagen te doen herleven.

 Als speciale gasten zijn voor deze avond uitgenodigd zanger Jacques Kloes (Dizzy Man’s Band), The Mississippi Threesome (backing vocals), Alabama Horn saxofonist Bert Baars en gitarist Henk Schippers (Blues of zo).

Het voorprogramma wordt verzorgd door het power-blues trio ‘Blues of zo’ ter promotie van hun nieuwste album “Bullets keep knocking me down’. 

De band heeft een verrassing in petto voor alle bezoekers die naar de Bluestrain komen. In januari van dit jaar  is de band de studio ingedoken en heeft een nieuw  album (EP) opgenomen ‘Danny’s chant’. De CD bevat 5 puntgave songs van Danny Kirwan, de gitarist die eind jaren zestig door Peter Green werd aangetrokken om zijn formatie Fleetwood Mac te versterken. De CD is een eerbetoon aan deze gitarist die met zijn puntgave geluid wegdroomt in zijn songs. Tom Huissen, bassist zanger van John the Revelator, trok in die jaren samen op met Danny en was ook bij de auditie die er toe leidde dat hij de derde gitarist werd in de fameuze Fleetwood Mac. Doodzonde dat hij de druk van de muziek business uiteindelijk niet aankon en tegenwoordig als dakloze door London zwerft

Het album ‘Danny’s chant’ is alleen verkrijbaar op de avond zelf en gratis beschikbaar voor alle bezoekers. Het album komt daarna niet in de ‘losse’verkoop. Een collector’s item dus.

De ‘Bluestrain to Thalia’is de afgelopen jaren een begrip geworden in IJmuiden. Een avond waar de bluesliefhebber reikhalzend naar uit kijkt. De afgelopen jaren heeft een keur aan nationale en internationale artiesten het Thalia podium beklommen, waaronder Peter Green and The Splinter Group, Chicken Shack, Chris Farlowe, Snowy White, Buddy Whittington, Barrelhouse, Cuby & the Blizzards, Kaz Lux, Frank Kraaijeveld, Jacques Kloes en  Julian Sas.

John the Revelator:

Erwin Aubroeck: orgel, piano, synthesizers, magic sounds, zang

Paul Dammers: slide gitaar

Cor Dijkhuzien: drums

Tom Huissen: zang en basgitaar

Frans ten Kleij: sologitaar

 

Speciale gasten:

Jacques Kloes (vocals; Dizzy Man’s Band)

The Mississippi Threesome (backing vocals)

Alabama Horn saxofonist Bert Baars

Gitarist Henk Schippers (Blues of zo)

 

Blues of zo

Henk Schippers (gitaar)

Cor Dijkhuizen (drums)

Tom Huissen (zang, bas)

 

Entree: € 15,-. Inclusief gratis CD ‘Danny’s chant’

Locatie: Thalia Theater, Breesaapstraat 52, IJmuiden

Aanvang: 21 uur; zaal open: 20u15

Kaartverkoop start op 15 februari

Kaarten zijn verkrijgbaar bij:

Hotel Augusta, Oranjestraat 98, IJmuiden, tel: 0255-52417

Online bestellen: www.thaliatheater.nl

 

 

Voor meer informatie:

Tom Huissen: 06-532 64 881

tomhuissen@hotmail.com

www.johntherevelator.nl

www.bluesofzo.nl 

http://www.thaliatheater.nl/

picture sitemap
coming events
Past events