Home  ›  Agenda  ›  50th anniversary: Mahoganyhall Jazz Club Edam

50th anniversary: Mahoganyhall Jazz Club Edam

Datum: 6 januari 2018, aanvang 20:30

Edam

John the Revelator - 50 & Beyond

We schrijven 1968. De krant meldt de geboorte van een nieuwe band, John the Revelator, en een nieuw geluid: het stampt, het dreunt, het is pure blues. Dat hadden ze in het gezapige Haarlem nog niet meegemaakt. Deze blues huilde in de zalen. Achter de slide, de jank, de beat en the voice gingen vijf  jonge jongens schuil, helemaal gek van de muziek die ze maakten.

 

Ze wonnen het Loosdrecht Jazz Concours, waren op TV en bij gebrek aan andere zenders zag het hele land ze. En ze maakten voor het befaamde Decca label meteen hun eerste plaat, Wild Blues.

Dat was toen. Nu, een onvoorstelbare  50 jaar, vele optredens, een eigen studio en 15 albums later, staat John the Revelator nog steeds als een huis. Hun recent verschenen ‘The Blue Skin Album’ kreeg in het blad ‘Lust For Life’ een vier sterren recensie en ook Blues Magazine was laaiend enthousiast over de band. In de beschrijving van zijn nieuwe theatershow noemt Johan Derksen John the Revelator in een adem met Cuby + Blizzards, Livin’ Blues, Rob Hoeke Rhythm & Blues Group, Bintangs en Flavium.

 

 Zo werk je met dubbel plezier en enthousiasme naar het grote jubileum toe. Volgend jaar is het zo ver. Op de planning staat een speciaal dubbelalbum, een bijzondere jubileumuitgave met unieke opnamen en foto's, een jubileumconcert en een tournee langs bluesminnend Nederland.

 Zaterdag 6 januari staat de band - na lange tijd - weer in de Mahoganyhall Jazz Club in Edam. Een heugelijk weerzien met stampende en dampende blues.

 

 

 

http://www.mahoganyhall.nl

picture sitemap
coming events
Past events