Home  ›  Agenda  ›  Hillegomse Blues Night

Hillegomse Blues Night

Datum: 1 maart 2008, aanvang 20:30

Hillegom

In de zaal van Café Zomerzorg in Hillegom vindt op zaterdag 1 maart a.s. de eerste “Hillegomse Blues Night” plaats.

Twee vooraanstaande bluesbands te weten John the Revelator en A Crossroads Deal zullen vanaf 21.00 uur zorgen voor een avond vol dampende blues en stampende boogie woogie.

“John the Revelator” werd in 1968 door een vijftal Haarlemse bluesfreaks opgericht. Twee bandleden van het eerste uur, Tom Huissen en Frans ten Kleij, maken nog steeds deel uit van deze groep, die al 40 jaar met veel succes aan de weg timmert. Ze traden op in binnen- en buitenland met o.a. de legendarische Brainbox zanger Kaz Lux en als backing group voor Snowy White in het Thalia Theater.

A Crossroads Deal is sinds 1993 een begrip op de vele bluespodia in binnen- en buitenland. Vijf ervaren muzikanten met een grote passie voor de blues. Binnen de blues had ieder bandlid zijn eigen voorkeur en inbreng en zo ontstond het gouden concept met een gevarieerd repertoire dat alle uithoeken van de bluesroots aandoet. Uit iedere bron tussen New-Orleans (b.v. Fats Domino) en Chicago (b.v. Muddy Waters) wordt geput. Met veel succes werd en wordt deelgenomen aan festivals in binnen- en buitenland als o.a. Texel Blues, het Utrecht Bluesfestival, het Duitse Staudach Blues Bühne en Kemptener Jazz Festival en trad de band op als support act voor de Texaanse zangeres Lou-Anne Barton en Little Charlie&the Night Cats en Big Bill Morganfield.

A Crossroads Deal is een goede bekende in Hillegom. Al jaren lang speelt deze formatie in een stampvol Café Zomerzorg. Na deze succesvolle optredens werd het volgens Henrie Siebelt van Café Zomerzorg de hoogste tijd om de zaken groots te gaan aanpakken en zo werd het idee van een eerste Hillegomse Blues Night geboren. De blues night wordt op 1 maart a.s. om 21.00 uur geopend met een optreden van John the Revelator, waarna A Crossroads Deal het evenement zal afsluiten.

Vanwege de enorme populariteit van beide bands en het unieke feit dat deze beide bands op één avond te horen zijn, is het verstandig vroegtijdig kaarten te reserveren. De kaarten kosten € 5-,- per stuk en kunnen vanaf 1 februari bij Café Zomerzorg te Hillegom (tel. 0252 515228) worden besteld.

Voor informatie over de bands ga naar:

www.johnthereveator.nl

www.acrossroadsdeal.nl

picture sitemap
coming events
Past events